Image
Vintage

Vintage

°2018 | hengst | 171 | Zwart bruin | Oldbg | Deel dit paard:  

Met zijn lichtvoetige galop en manier van springen, bloedgemaakte model en excellente rijkwaliteiten is Vintage een zeer moderne atleet. Deze zesjarige hengst blinkt uit met zijn aanleg en komt uit een vooraanstaande Duitse familie. “Ik spotte Vintage op de hengstenkeuring in Oldenburg en heb hem daar samen met Paul Schockemöhle gekocht. Hij is daarna naar onze stal gekomen en wordt opgeleid door Jorik Vervoort, met wie hij het heel goed doet. Vintage wordt steeds sterker en heeft enorm veel aanleg als springpaard. Daarbij is hij zeer lichtvoetig, heeft hij heel veel bloed en springt hij met veel lichaamsgebruik. Ook heeft Vintage een zalig karakter, het is een echte meewerker dus dat belooft veel goeds voor de toekomst”, vertelt Niels Bruynseels.

In de hengstencompetitie heeft Vintage al blijk gegeven van zijn kwaliteiten en enorme potentieel. Daarmee doet hij zijn fantastische afstamming eer aan. Hij is een zeer bloedgemaakte zoon van de genetisch waardevolle Grand Prix-hengst Vagabond de la Pomme, die met Pénélope Leprévost deelnam aan het EK van Göteborg en onder andere tweede werd in de Wereldbekerfinale van Las Vegas en de 5*-Grand Prixs van Parijs en Basel. In de fokkerij maakt Vagabond de la Pomme grote naam als vader van uitschieters als Jenson van ’t Meulenhof Z, Major Tom en Exquise du Pachis. Zeer interessant is dat Vintage’s moeder Ilona een halfzus is van de internationale sporthengst Check In (v.Cordalmé Z), die met Samantha McIntosh deelnam aan de WEG in Tryon en zich in een reeks Nations Cup-wedstrijden en Grand Prixs plaatste, evenals de internationale 1.50/1.55m-paarden Check Up 3 (v.Cordalmé Z) van Vincent Elbers en de hengst Checkter (v.Cellestial) van Cian O’Connor. Grootmoeder Ilonka presteerde zelf op 1.40m-niveau en bracht daarnaast ook de 1.45m-geklasseerde Lavender Brown (v.Lintoc) van Gilbert Böckmann. Bloed en springaanleg heeft Vintage ook meegekregen van zijn moedersvader, Grand Prix-paardenleverancier Numero Uno (v.Libero H).

In 2023 zijn de eerste nakomelingen van Vintage geboren. “We hebben hem gelijk ingezet voor onze eigen fokkerij en Vintage lijkt veel bloed, hoogbenigheid en een zeer lichtvoetige manier van galopperen door te geven aan zijn kinderen. Ze zijn bovendien bijna allemaal donkerbruin en hebben de looks van hun vader meegekregen.”


Vintage staat ter dekking bij Stal Bruynseels.
Dekgeld: € 900 + 6% BTW

 

Pedigree

VINTAGE
Vagabond de la Pomme
Vigo d'Arsouilles
Nabab de Reve
Illico d'Arsouilles
Sauterelle de la Pomme
For Pleasure
Narcotique de Muze
Ilona
Numero Uno
Libero H
Jolanda
Ilonka
Lord Pezi
Ila

Resultaten

Nieuwsberichten

Springtour, stallion competitions and more...
21 Maart 2022

Springtour, stallion competitions and more...

A busy show weekend at Stal Bruynseels ended on a high note with top results from our sport horses. During the Aze...

Lees meer
Continuing the 2022 show season…
16 Februari 2022

Continuing the 2022 show season…

Stal Bruynseels Stallions The 2022 season for the Stal Bruynseels stallions continues on a high note with a g...

Lees meer

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten