Over Niels

Een DNA opgebouwd met talent, werklust en resultaten.
 
Hoewel hij later in het zadel kroop dan zijn leeftijdsgenoten, maakte Niels Bruynseels snel de achterstand goed en sloot hij zijn Young Riders carriers af, pronkend met een zilveren medaille op het Europees Kampioenschap.
 
Paarden vormen de rode draad door verschillende generaties van de familie Bruynseels. Niels zijn grootvader en vader verdienden hun strepen als instructeurs en handelaren.
De handelsstal stelde Niels al op jonge leeftijd voor de lastige uitdaging om zich telkens weer aan te passen aan nieuwe paarden met andere karakters, types en talenten.
Maar de uitdaging werd een gave, het probleem werd een talent. Vandaag is zijn aanpassingsvermogen een kenmerk dat hem onderscheidt.
 
Een andere kenmerk is ongetwijfeld zijn werklust. ‘Hard werken is de basis van elk succes’. Dat was het motto op de stal van vader Harry Bruynseels en vandaag de dag gonst de leuze nog steeds door de sportcarriere van Niels.
 
De combinatie van normen en waarden die hij zichzelf eigen heeft gemaakt en talentrijke paarden die zijn pad hebben gekruist maken van Niels één van de meest succesvolle Belgische ruiters van deze eeuw. Sterker nog, dankzij overwinning in de 5* Grote Prijzen van ’s Hertogenbosch, Waregem, Knokke, Brussel, Cannes en Basel is Niels niet weg te denken uit het hoogste echelon van de mondiale springsport.